Bun venit pe magazinul nostru de lustre!
Autentificare Inregistrare Am uitat parola
 

Termeni si conditii

 

1. Definitii si termeni

 • Cumparator: persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care emite o comanda.
 • Vanzator: societatea comerciala DecoLumnia SRL, cu sediul social in Bucuresti, str. Almasu Mic, nr. 13, numar registru comertului J40/18993/2017, CUI 38480097.
 • Date contact: e-mail: office@magazinlustre.ro. Telefon: 0769.194.255
 • Bunuri si Servicii: orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator  Cumparatorului, ca urmare a Contractului incheiat.
 • Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului, intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site si sa faca plata acestora.
 • Contract: reprezinta contractul la distanta, incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului. Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii de primire a acestei comenzi.
 • Client: persoana fizica / persoana juridica care are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre DecoLumnia SRL (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre SC DecoLumnia SRL si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.
 • Cont: sectiunea din Site, formata dintr-o adresa de e-mail si o parola,  care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii, bunuri, etc.).
 • Continut: toate informatiile de pe Site, care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament  electronic.
 • Documente: Termeni si Conditii
 •  Specificatii: toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in comanda.
 • Vanzatorul are dreptul de a face modificari ale acestor informatii fara o notificare in prealabil.
 • Termenii si conditiile generale de vanzare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri/servicii de catre Vanzator, prin intermediul magazinului online www.magazinlustre.ro, catre Cumparator.

2. Documente contractuale

 • Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul www.magazinlustre.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
 • Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic sau telefonic.
 • Preturile afisate includ taxa verde si sunt finale, insa nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site acest lucru. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de reprezentantii DecoLumnia in momentul confirmarii comenzii.
 • Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare telefonica sau electronica din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.
 •  Valoarea maxima a obligatiilor Vanzatorului fata de orice client in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de Vanzator de la client.
 • Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda,  va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata in lipsa unei alte intelegeri.
 • Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale, in lipsa unei alte intelegeri.
 • Prezentul Contract intra in vigoare la emiterea facturii de catre Vanzator. Informarea despre emiterea facturii se face telefonic, electronic sau verbal. Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator, Furnizorul acestuia sau de Producator.

3. Politica de confidentialitate

Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste. Pentru executarea Comenzii, Vanzatorul va transmite datele cu caracter personal culese de la Client catre firma de curierat care va livra produsele precum si catre unitatile bancare prin care vor fi procesate platile on-line. Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.Datele clientilor nu pot fi folosite, si nici furnizate altor parti, in lipsa unei alte intelegeri.

4.  Drepturi de proprietate intelectuala

Continutul site-ului www.magazinlustre.ro (texte, imagini, grafica web, scripturi, programe, baze de date, precum si materialele ce fac obiectul comunicarilor prin email) apartine S.C. DecoLumnia S.R.L., fiind protejat de legea drepturilor de autor si de cea a drepturilor de proprietate intelectuala si industriala.

Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau alterarea, utilizarea, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de DecoLumnia, includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al DecoLumnia asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul scris expres al societatii DecoLumnia. Niciun continut transmis catre Client sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea DecoLumnia si/sau al angajatului/prepusului DecoLumnia care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut. Utilizarea sau reproducerea oricaror elemente din cele enumerate mai sus, fara acordul scris prealabil al S.C. DecoLumnia S.R.L., se pedepseste conform legilor in vigoare.

Orice incercare de orice natura de modificare a imaginii si informatiilor din prezentul site www.magazinlustre.ro, cu exceptia detinatorului sau legal - S.C.DecoLumnia S.R.L., fara acordul prealabil al S.C. DecoLumnia S.R.L., da dreptul unilateral si neechivoc ca S.C. DecoLumnia S.R.L. sa faca uz de toate prerogativele sale de a se adresa instantelor legal competente pentru sanctionarea acestor fapte. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

S.C. DecoLumnia S.R.L. respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor; in cazul in care considerati ca site-ul www.magazinlustre.ro contine informatii ce incalca vreun drept aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail office@magazinlustre.ro.

5. Drepturile si obligatiile vanzatorului

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

 • Promotiile sunt valabile in limita stocului disponibil, confirmate de reprezentatii www.magazinlustre.ro.

Plasarea unei comenzi catre S.C. DecoLumnia SRL reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile din prezentul Document. Informatiile furnizate catre S.C. DecoLumnia S.R.L. sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor), conform legilor in vigoare S.C. DecoLumnia S.R.L. nu va furniza adresa dumneavoastra de e-mail altor terti, nu incureajaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora.

 • Toate preturile afisate pe site sunt exprimate in RON si sunt finale. Datorita volumului mare de informatii si a conditiilor impuse de catre furnizori, caracteristicile si disponibilitatea produselor prezentate in acest site se pot schimba fara o notificare prealabila.

Discount-urile, reducerile si promotiile nu sunt cumulative. Se pastreaza intotdeauna reducerea cu valoarea cea mai mare.

 • Pentru achizitionarea produselor ce se produc pe baza de comanda sau produse care nu se alfa in stoc standard si trebuie importate, se poate solicita achitarea unui avans de cel putin 30% din valoarea produsului.
 • In cazul comenzilor pentru bunuri care sufera modificari la cererea Cumparatorului, bunuri care se fabrica pe comanda sau bunuri care se importa din strainatate pe comanda speciala, clientului nu i se va accepta returnarea (Bunurilor) acestora.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in comanda.  S.C. DecoLumnia S.R.L. va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform legislatiei in vigoare.

Ne rezervam dreptul de a anula comenzile incomplete sau facute fara informatii de baza (de exemplu: nume cumparator, telefon de contact, adresa de email, adresa de livrare, adresa de facturare, modalitate de plata).

 • In cazul in care un produs este listat cu un pret incorect sau cu informatii incorecte din cauza unor erori tipografice sau erori in stabilirea preturilor sau informatiile despre produs primite de la furnizori, ne rezervam dreptul de a refuza sau anula orice comanda plasata pentru produsele ce prezinta eroare. Vom avea dreptul de a refuza sau anula orice comanda chiar daca aceasta a fost platita in prealabil. In acest caz banii vor fi returnati in cel mai scurt timp.

Ne rezervam dreptul de a modifica discount-urile, reducerile si promotiile fara o notificare prealabila.

 • Produsele comercializate prin intermediul www.magazinlustre.ro sunt noi, comercializate in ambalaj propriu sau resigilate ( in acest caz este mentionat foarte clar motivul pentru care produsul a fost resigilat ), iar in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala.

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

S.C. DecoLumnia S.R.L. isi rezerva dreptul de refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat (agresiv, licentios etc.) sau au in istoricul comenzilor livrari refuzate.

S.C. DecoLumnia S.R.L. isi rezerva dreptul de a modifica atat continutul, cat si structura site-ului in orice moment fara nevoia unui preaviz. Produsele comercializate de www.magazinlustre.ro se pot livra numai in baza unei comenzi. Comanda online nu presupune rezervarea produselor. Comenzile online vor fi onorate in ordinea cronologica in care au fost inregistrate de catre sistem. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzi ii este permis oricarui Client/Cumparator.

Pentru motive justificate DecoLumnia isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel  SC DecoLumnia SRL. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al societatii SC DecoLumnia SRL pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus mentionate.

Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

SC DecoLumnia SRL poate publica pe site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care DecoLumnia are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

 • Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si sunt finale. 
 • In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.
 • Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Imaginile produselor de asemenea au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.

6. Transferul proprietatii

Proprietatea asupra bunurilor si serviciilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul DecoLumnia S.R.L).

Clientul are obligatia ca la primirea produsului sa verifice ambalajul sa nu fie rupt, sa nu prezinte urme de zgarieturi, lovituri si poate refuza acel produs in cazul in care prezinta urme de manipulare defectuoasa si sa incheie un proces verbal cu repezentantul firmei de curierat.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

7. Livrarea bunurilor

 • Modalitatea si conditiile de livrare difera in functie de valoarea totala a comenzii. In general, comenzile sunt livrate in termen de 48 ore -  30 de zile lucratoare, cu excepția cazului în care ați convenit asupra unei alte date. Produsele se livreaza in limita stocului disponibil. S.C. DecoLumnia S.R.L. nu poate garanta prezenta in stoc a tuturor produselor prezentate.

S.C. DecoLumnia S.R.L. isi rezerva dreptul ca, in cazul in care furnizorii produselor solicita acest lucru, sa solicite plata in avans a unei parti a valorii produselor.

 • Plata in avans se poate realiza prin dispozitie de transfer sau ordin de plata, in baza unei facturi proforme iar dovada platii trebuie trimisa catre S.C. DecoLumnia S.R.L. la adresa de e-mail.: office@magazinlustre.ro. Aceste comenzi vor incepe a fi procesate numai dupa incasarea avansului.

Daca suma achitata in avans este mai mica decat valoarea produselor comandate, clientul va trebui sa achite diferenta in momentul livrarii.

Pentru aceasta ultima situatie, ca si pentru plata la livrare, produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea.

Pentru produse a caror contravaloare se achita prin ordin de plata sau virament bancar, termenul de livrare se masoara incepand cu momentul in care suma platita de dumneavoastra a ajuns in contul S.C. DecoLumnia S.R.L.

Vanzatorul se obliga sa livreze bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator sau in showroom-urile / depozit DecoLumnia conform optiunii Clientului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul nu isi asuma neconfomitatile ce apar datorita solicitarilor ambigue ale Cumparatorului, nepotrivirea intre scopul pentru care a fost cumparat produsul si functionalitatea lui, obiecte care apar in fotografii cu rol de sugestie pentru o mai buna intelegere a functionalitatii produselor, defectiunile provocate intentionat sau neintentionat de Cumparator prin nerespectarea conditiilor de montaj si utilizare sau fara acordul scris al Furnizorului, intarzierilor la livrare ale curierului desemnat pentru livrarea marfurilor datorate curierului sau a datelor furnizate eronat de catre Beneficiar.

Vanzatorul va efectua livrarea bunurilor si serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

 • Livrarea este gratuita pentru comenzi mai mari de 500 Ron, pret final. Exceptie fac localitatile aflate in afara razei de acoperire  Fan Courier , pentru care se percepe un cost de transport, cost calculat in functie de numarul de kilometri suplimentari.

Pentru comenzi mai mici de 500 Ron, se percepe un cost fix de transport de 19 Ron.

8. Garantia bunurilor

 • Toate produsele comercializate de catre site-ul www.magazinlustre.ro, beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalaj propriu si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte. Unele dintre produse s-ar putea sa fie trecute in categoria de produse resigilate, in pagina de prezentare a fiecarui produs fiind trecut explicit motivul resigilarii produsului.

Certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre Furnizor sau de Decolumnia SRL.

Cumparatorul are obligatia de a pastra certificatul de garantie si factura fiscala. In cazul aparitiei unei defectiuni, conform Legii nr. 449/2003, certificatul de garantie este singurul document care atesta dreptul la garantie si care va fi prezentat impreuna cu factura fiscala si dovada platii (chitanta, bon fiscal etc.). Pierderea certificatului de garantie determina anularea garantiei bunului.

Garantia bunurilor, care beneficiaza de Certificatul de Garantie emis de S.C. DecoLumnia S.R.L., se solutioneaza la adresa  office@magazinlustre.ro.

 • Conditiile de garantie sunt in conformitate cu O.G. 21/1992, Legea 449/2003 si O.G. 174/2008. Solutionarea garantiei se face in maxim 15 zile calendaristice.

9. Conditii generale de retur

Conform legislației din România consumatorul poate returna produsele cumpărate de pe www.magazinlustre.ro în termen de 15 zile calendaristice de la primirea lor, fără a fi invocat vreun motiv și fără a suporta alte costuri cu exceptia costurile directe de returnare a produselor, conform Ordonantei Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

Conform legislatiei romanesti in vigoare, renuntarea la cumparare prin denuntarea unilaterala a contractului este aplicabila doar consumatorilor clienti persoane fizice (OG 130/2000 Art 2 (1) lit. b).

Renuntarea la cumparare prin denuntarea unilaterala a contractului va fi stipulata obligatoriu prin transmiterea unui e-mail catre office@magazinlustre.ro.

 • În 48 h de la receptionarea email-ului dvs, un operator va confirma primirea cererii, astfel, doar aceste notificări scrise sunt luate în considerare. Cererile de retur înregistrate după 15 zile calendaristice, nu sunt preluate de operatorii societății, fiind considerate nule.

Produsele trebuie returnate în aceeasi stare în care au fost livrate și însoțite de toate accesoriile, documentele originale (factură fiscală, bon fiscal, fişă tehnică, manual de utilizare, certificat de garanţie), bine ambalate şi protejate. Ambalajul nu trebuie să prezinte deteriorări sau urme ale altor corpuri străine (ex: scoch).

Dacă produsul returnat este deteriorat, are pete, prezintă urme de montaj, uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, şocuri mecanice, este murdar sau are feroneria lipsă și nu poate fi vândut ca și produs nou, ne rezervăm dreptul de a percepe o taxă pentru a acoperi diferenţa de preț dintre un produs nou și un produs deja utilizat sau în cazul în care este într-o stare ce nu ne permite re-comercializarea lui ne rezervăm dreptul de a refuza produsul. În cazul unui refuz, costurile de transport tur-retur cad în sarcina expeditorului.

 • Produsele efectuate la comandă speciala nu pot fi returnate. Aceste produse au fost confecționate special pentru dumneavoastră. Prin produse la comandă înțelegem orice produs care a fost personalizat dupa preferințele clientului (dimensiune: lungime, lațime, înălțime, diametru, culoare, tip de cristal, material de suprafață – prin specificarea unui cod de material sau orice altă modificare față de modelul standard, conform articolului 16, punctul c, din Ordonanța de urgențănr. 34/2014).
 • Rambursarea contravalorii produsului se va face in termen de maximum 15 zile calendaristice de la primirea coletului.

Adresa de livrare marfa retur va fi transmisa de un reprezentant DecoLumnia SRL.

RETURUL PRODUSELOR CU DEFECT

În situația în care comanda dumneavoastră conţine mai multe produse, și doar unele dintre acestea prezintă defecte, dacă doriţi să returnați toată comanda, se va percepe taxa de retur în conformitate cu termenii și condițiile prezentului regulament.

Dacă returnați un produs care prezintă un defect de fabricație sau un defect care a survenit în urma transportului, acesta trebuie să fie returnat exact în aceleași condiții ca și restul produselor care fac obiectul prezentului regulament (exceptand taxa de retur).

Dacă produsul returnat prezintă orice alte defecte față de cele sesizate în formularul de retur (exemplu: are pete, prezintă urme de montaj, uzură sau folosire excesivă, zgarieturi, ciobituri, lovituri, şocuri mecanice, este murdar sau are feroneria lipsă), ne rezervăm dreptul de a percepe o taxă pentru a acoperi defectele suplimentare aduse produselor sau în cazul în care este într-o stare ce nu ne permite re-comercializarea lui ne rezervăm dreptul de a refuza produsul.

 • Atenție: Produsele ale căror defecte sunt constatate după o perioadă de timp mai mare decât termenul de returnare afişat în pagina de prezentare, nu mai pot fi returnate. În această situaţie defectele semnalate vor fi soluţionate în conformitate cu termenii şi condiţiile înscrise în certificatul de garanție al produselor.
 • Nu constituie defecte ale produselor nemulțumirile legate de aspect, culoare, textura materialului. Returul produselor în baza acestor motive nu este scutit de taxa de retur.
 • Responsabilitatea privind integritatea produselor pe durata transportului produselor retur, cade în sarcina dumneavoastră.

Consumatorul este responsabil doar în ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor, conform articolului 14 , alineatul 3 din Ordonanța de urgență nr. 34/2014.

*La recepția produsului returnat se întocmește un proces verbal de constatare și se fac fotografii pentru a putea face dovada diminuării valorii produselor (dacă este cazul).

10. Caracteristici eronate

Este posibil ca unele preturi si/sau caracteristici sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei comenzi cu un pret derizoriu, Vanzatorul are dreptul sa anuleze comanda Cumparatorului. In cazul inregistrarii unei comenzi pentru un produs cu caracteristici eronate, Vanzatorul va depune toate eforturile in vederea livrarii catre Cumparator a unui produs cu caracteristici cat mai apropiate de cele prezentate in site la momentul plasarii comenzii. In cazul in care Cumparatorul nu este de acord cu propunerile Vanzatorului, Vanzatorul are dreptul sa anuleze comanda Cumparatorului.

11. Politica de utilizare cookie-uri

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, un text special, deseori codificat, trimis de un server unui navigator web si apoi trimis inapoi (nemodificat) de catre navigator, de fiecare data cand acceseaza acel server. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome, Mozilla) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului). Cookie-urile sunt folosite pentru autentificare precum si pentru urmarirea comportamentului utilizatorilor; aplicatii tipice sunt retinerea preferintelor utilizatorilor si implementarea sistemului de „cos de cumpărături”. Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile DecoLumnia pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex: – preferintele in materie de confidentialitate online si istoric cosul de cumparaturi. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ajuta la intelegerea modalitatii in care un utilizator beneficiaza de www.magazinlustre.ro, permitand imbunatatirea structurii si continutului dar excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

DecoLumnia foloseste doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe (fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei/browser-ului web). Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pentru o perioada, in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator. Cookie-urile folosite de partenerii operatorului unei pagini web, incluzand fara limitari utlizatorii paginii web, fac obiectul Politicii de Confidentialitate respective.

O vizita pe www.magazinlustre.ro poate plasa: Cookie-uri de performanta a site-ului, Cookie-uri de analiza a vizitatorilor, Cookie-uri pentru geotargetting, Cookie-uri de inregistrare, Cookie-uri pentru publicitate sau Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate.

Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator fiind criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele. In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau ca utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale www.magazinlustre.ro. Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate si cele mai mari site-uri folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile; dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.

Exemple de intrebuintari importante ale cookie-urilor:

Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.

Acces adaptat pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor.

Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).

Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

Securitate si probleme legate de confidentialitate a cookie-urilor NU sunt virusi si folosesc formate tip plain text; nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi. Intrucat cookie-urile pot fi folosite pentru scopuri negative deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pentru un anume site cat si pe mai multe alte site-uri, fiind folosite ca o forma de spyware (spionaj privind activitatea consumatorului), multe produse anti-spyware marcheaza cookie-urile in mod constant pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site. Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website si daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browser-ul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata). Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookie-urilor pe servere. Este foarte important ca utilizatorul sa aleaga metoda cea mai potrivita de protectie a informatiilor personale si sa:

Particularizeze setarile browser-ului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru securitatea utilizarii cookie-urilor si sa seteze termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.

Ia in considerare setarea browse-rului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browser-ul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookie-uri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii de navigare.

Instaleze si sa actualizeze constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browser-ul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browser-ului sau sa descarce software periculos. Se recomanda actualizarea programelor de navigare in mod constant, pentru ca multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor. Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browser-ului.

Clientul are dreptul de a se opune colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document, si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

Pentru aceasta Clientul sau Cumparatorul se va adresa DecoLumnia, conform datelor de contact disponibile pe site, valabile la acea data.

Folosindu-se de formularele disponibile pe site, Clientul sau Cumparatorul are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

DecoLumnia garanteaza ca datele personale ale unui utilizator, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

DecoLumnia nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date.

13. Consiliere

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre DecoLumnia si Clienti/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

 • In cazul in care aveti probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin email sau cu persoana cu care discutati, puteti lua legatura pentru o conciliere interna gratuita cu domnul Dorobantu Ionut, tel contact 0769.194.255, e-mail: office@magazinlustre.ro.

o   https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO

o   http://www.anpc.gov.ro/

VA MULTUMIM,

Echipa DecoLumnia